top of page

Tervetuloa mukaan !

 

Jäsenmaksulla tuet seuramme toimintaa ja pääset osallistumaan tapahtumiin.
Tällä hetkellä seurassamme on jäsenmaksun maksaneita jäseniä reilut 300.

 

Jäsenmaksut  v. 2024

perhe 20€

aikuiset 10€                                     

lapset, alle 15-v 5€

Tilinumero:

FI42 1078 3001 7138 65

 

 

 

 

 

Seura

Kurkimäen Kisa ry on perustettu vuonna 1948.

 

1950-luvun suurhankkeena seuralla oli tanssilavan perustaminen ja urheilukentän rakentaminen. Lava toimi aina 1970-luvun alkuun saakka.

Vuonna 1957 alkuun laitettu urheilukenttähanke valmistui lopullisesti 1965.

Em. hankkeiden rinnalla toimi esim. vuonna 1961 hiihto-, jalkapallo- ja yleisurheilujaosto. Sinä vuonna Kurkimäen Kisa oli maalaiskunnan paras hiihtoseura.

Vuonna 1965 tanhuttiin, voimisteltiin ja urheiltiin tähtäimessä vuoden 1966 Suurkisat.

 

1970-luvulla toiminta jatkui entiseen malliin. Seuraavan vuosikymmenen alussa seurassa toimi hiihto-, yleisurheilu-, kuntourheilu- ja palloilujaosto. Suosittu tapahtuma oli pilkkikisat Laukaanjärvellä, jonne kalamiehet kokoontuivat vuosi vuoden jälkeen.

Vuonna 1967 laitettiin alkuun suurlavahanke Ilveskasino. Rakennuttajana oli edellisenä vuonna perustettu urheiluseura Etelä-Kuopion Ilves, johon Vanun Veikot, Kuhasten Kiri ja Kurkimäen Kisa olivat yhdistäneet voimansa jalkapallon osalta. Kurkimäen Kisa erosi kuitenkin seuraliittymästä v. 1987.

 

Hiihto on ollut alusta alkaen mukana, mutta osallistuminen on ollut aina vähän muodista kiinni. Kurkimäen Kisa, yhdessä kylän muiden seurojen kanssa, osallistui n. 3 km:n pururadan pohjatöiden ja valaistuksen rakentamiseen.

Kurkimäen Kisa on mukana järjestämässä jo perinteiseksi muodostunutta 24h-hiihtotapahtumaa, jossa tavoitteena on hiihtää yksi vuorokausi yötä päivää, aikoja ei oteta ja voittajaa ei ole. Pääasia on, että joku on aina ladulla joukkueesta.

 

Vuonna 1991 seuran ohjelmistoon otettiin mukaan ”herrasmieslaji” kaukalopallo, josta tuli heti hyvin suosittua. Joukkueita on ollut sekä junioreille että miehille ja naisille. Aktiivisimmin lajia harrastavat nykyisin kuitenkin miehet ”puujalkatasolla” ja naisten joukkue Bold Ladies.

 

Kuningaslaji jalkapallo on ollut kuvioissa mukana lähes alusta lähtien.

Kukin edustusjoukkue pelaa kaudella 2022 IV- divisioonassa. Suurin osa pelaajista on nykyisin muualta kuin Kurkimäestä tai lähikyliltä.

Juniorijoukkueita löytyy niin tytöille kuin pojillekin, monessa eri ikäryhmässä.

 

Yleisurheilu on jäänyt nykyään hieman taka-alalle seuran toiminnassa, osallistujia on ollut aikoinaan paljonkin, mutta toiminta on ollut pitkälti taka-alalla lajin vetäjien puuttuessa.

Kesäisin on kuitenkin yritetty saada lasten yleisurheilu uudelleen vauhtiin.

Sählyn pelaamista harrastetaan myös Kurkimäessä ahkerasti. Junnusählääjiä on ollut parhaimmillaan reilut 60 ja aikuisiakin sen verran, että pelit onnistuvat, vuoden 2014 alusta alkaen sählyn vetovastuu siirtyi Kurkimäen Kuntoilijoille.

 

Kurkimäen Kisa vastaa kaukalon ja nurmikentän hoidosta sekä latujen kunnossapidosta.

 

...ja nyt kun kiinnostuksesi juuri heräsi, niin ei kuin mukaan toimintaan, kaikki apu on aina tarpeellista jotta voimme ylläpitää ja kehittää toimintaamme kaikkien kyläläisten hyväksi!

bottom of page